Cookie Blog Icon RSS


  • Batoane cu cereale

    27th septembrie 2018

    Batoane cu cereale

     

    Acum ceva timp oamenii simpatici de la Sano Vita mi-au trimis un cufar cu bunataturi pe care sa le transform in noi bunataturi. Grea misiune, pentru ca posibilitatile erau foarte multe. Pana la urma am ales ceva rapid si util cand te gasesti lipsit de energie si ai rontai ceva.


  • Baked Alaska

    31st august 2018

     

    Ultima zi calendaristica de vara si ultima reteta cu inghetata. E una putin mai tehnica pentru ca aveti nevoie de un termometru dar credeti0ma ca merita tot efortul. Sub bezeaua pufoasa cu gust de marshmallow prajit la foc de tabara se ascunde un bulgare de inghetata, un minunat contrast de texturi si gusturi care va face sosirea toamnei ceva mai dulce.

     

    baked alaska

     


  • Prajitura cu nuca si inghetata

    28th august 2018

    Reteta de azi e de inspiratie greceasca. Nu puteam sa nu strecor o prajitura aromata asa cum numai grecii stiu sa faca, mai ales ca foarte multe dintre ele se impaca de minune cu inghetata. Asa ca am ales o variant de karidopita, prajitura greceasca cu nuci dar pe care nu am mai insiropat-o asa cum cere reteta ci am servit-o calda, impreuna cu multa inghetata. Eu am facut o prajitura mica, pentru aprox 4 portii, pe care am copt-o intr-o forma dreptunghiulara de chec. Daca aveti mai multi meseni sau ati vrea sa va ramana, dublati sau triplati cantitatile si coaceti intr- o tava mai mare.

     

    inghetata cu nuca


  • Inghetata de vanilie cu sos de capsuni

    25th august 2018

     

    In copilarie, cand piata se umplea de parfumul capsunilor (aduse de cultivatori din zona Satul Mare) mama ne facea un desert caruia ii spuneam spuma de capsuni. Nu era nimic spumos la el, arata mai degraba ca o supa, dar eram in stare sa mananc un lighean fara sa rasuflu. Practic spuma asta se facea din smantana pentru frisca, care nu era uht pe vremea aceea, capsuni zdrobite si putin zahar. Va povestesc despre ea, pentru ca, mergand pe firul nostalgiei, am gandit un desert cu inghetata care mie imi aminteste de spuma de capsuni a mamei. Intr-o forma mai prezentabila, insa cam cu aceeasi alaturare de arome.

     

    inghetata_capsuni


  • Tort de inghetata

    22nd august 2018

    De cand ma stiu mi-am dorit sa imi sarbatoresc ziua de nastere in gradina si la desert sa avem inghetata.
    Fiind nascuta in luna martie, probabil ca partea cu gradina mi s-ar putea indeplini doar daca m-as muta
    mult mai la sud. Insa un tort de inghetata as putea sa imi confectionez pentru ca, sincer, este cel mai
    simplu tort de facut. Asa ca daca aveti sarbatoriti pe care vreti sa ii surprindeti cu un tort spectaculos dar
    care sa nu va dea batai de cap, am solutia pentru voi:

     

    tort_inghetata

     


  • Cookies umpluti cu inghetata

    9th august 2018

    Sandvis Cookies Si Inghetata _t

     

    Aceasta ar putea fi cea mai simpla idee de desert de facut impreuna cu copiii. Tania mea e cam micuta sa o intereseze bucataritul, insa daca aveti mici ajutoare carora le place sa dea o mana de ajutor in bucatarie, va puteti distra impreuna, asigurand totodata desertul pentru masa in familie.

     


  • Tarta banoffe cu inghetata

    5th august 2018

    banoffee

    Inghetata e probabil dulcele meu favorit. Mananc inghetata in orice sezon, sunt foarte trista ca unele gelaterii din Bucuresti se inchid iarna, cand merg in Italia trebuie sa manac gelato in fiecare zi, cand am fost insarcinata si imi era greata de dulciuri singura mea consolare a fost sorbetto-ul de lamaie.

    Da, iubesc inghetata. Asa ca atunci cand cei de la Carte d'Or mi-au propus sa lucram impreuna la cateva retete n-am stat pe ganduri prea mult. Urmeaza o serie de 6 idei de desert pe care le puteti pregati intr-o clipita si fara prea multa bataie de cap pentru ca zilele lungi de vara merita savurate fara sa petreci ore in bucatarie. 

     


  • Baba si Savarina

    15th ianuarie 2016

    header

     N-am avut niciodata o mare simpatie pentru savarine. De fapt, nu-mi amintesc o ocazie in care sa fi mers la cofetarie si sa cer savarina (nu ma intrebati despre cate cremsnituri sau sarlote cu ciocolata mi-au trecut pe sub mustati). Dar frunzarind prin niste retete impreuna cu echipa ca sa ne mai punem la curent cu una-alta, am dat peste o reteta de Baba au rhum (verisoara de la Paris a Savarinei) dar facuta la borcan. Mana destinului, mi-am zis, cu gandul ca a venit vremea sa ma imprietenesc cu desertul siropos.


  • Brownie Cheesecake

    18th mai 2015

    Brownie 4

    Timeline-ul acestei postari incepe pe 1 decembrie 2014 cand am am mancat o tava intreaga via Instagram. Lumea a cerut reteta, eu am promis ca o pun. Asa ca, de Paste, cand am fost din nou la tara, am facut-o, am pozat-o si de atunci se uita la mine cu repros cand o mut de pe un to do list pe altul. De ce o mut de pe un to do list pe altul ar face obiectul unui roman fluviu dar inca ma mai gandesc daca sa plictisesc audienta cu povesti din viata mea de antreprenor.

     

    Revenind la brownie, nu pot sa va explic cat de buna este, trebuie musai sa o incercati pe burtile voastre (e drept ca trebuie sa va placa si ciocolata). Am prieteni, nu dam nume, care au facut mini obsesii pentru ea si carora le dedic postarea de fata (va stiti voi care :P).

     

     


  • Pasca

    10th aprilie 2015

    In ultimele 6 luni toate pregatirile mele de sarbatori au inceput cu 2 luni inainte: prin noiembrie faceam cozonaci de Craciun, in ianuarie faceam planuri de 8 martie si prin februarie ma imprieteneam cu iepurii si faceam Pasca.

    Asta nu inseamna ca in ajun de Craciun nu eram prin magazine in cautare de cadouri sau ca azi va scriu stand linistita la o cafea iar ouale mele sunt vopsite, drobul facut si pasca la cuptor. Singurul avantaj la a intra prematur in pregatiri e ca te bucuri cumva de atmosfera de sarbatoare de doua ori :). Si ca am mancat Pasca de doua ori :D. Pentru mine, Pasca e dulce si cu multa umplutura si era nelipsita la masa de Paste (e drept, venea insotita de ruda ei mai saraca, cu branza de burduf, insa eu n-aveam ochi decat pentru cea dulce). Asa ca asta e reteta mea favorita - putin aluat de cozonac, muuuuulta branza si niste stafide aruncate la nimereala. 

     

    Va las ca mai am multe de pregatit asa ca va doresc ce-mi doresc si mie: mult spor si Sarbatori Fericite!

     

    Reteta detaliata o gasiti pe site-ul Lidl aici.

     

Calendar comenzi


latest posts

Mai multe

latest comments

Archive