Cookie Blog Icon RSS

Martzicake

miercuri, 9 februarie 2011

Aseara am ajuns mai devreme acasa decat am facut-o in ultimele 3 saptamnai, asa ca am zis sa-mi fac de cap prin bucatarie.

Din pacate nu am trecut si pe la supermarket (ca n-as mai fi ajuns asa devreme acasa), asa ca a trebuit sa ma descurc cu ce am gasit prin dulap. In dulapul meu se gaseste intotdeauna ciocolata :D si martipan. Si mai sunt sanse mari ca prin frigiderul meu sa fie oua si unt, asa ca decizia n-a fost grea.
Checul asta l-am mai facut odata, dar de data asta m-am jucat putin mai mult cu forma si ingredientele.
100g de martipan se amesteca cu 100g zahar - am incercat sa o fac cu mixerul, cred ca merge cu un robot, doar ca al meu e prea mic, dar sigur merge cu mana. Trebuie sa arate ca niste firmituri. Apoi se adauga 110g unt moale si acum putem introduce mixerul in scena pentru a bate compozitia pana devine pufoasa. Apoi se adauga 2 oua intregi, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Intr-un alt bol se amesteca 100g faina cu 25g cacao, o jumatate de lingurita de praf de copt si putina sare.
Jumatate din ingredientele uscate se pun peste untul cu martipan & oua, se amesteca (cu spatula, la faza asta mixerul nu mai are ce cauta), dupa care se adauga 60 ml de suc de portocale si un sfert de lingurita de esenta de migdale. dupa ce se omogenizeaza se adauga restul ingredientelor uscate si mai amestecam o tura pana e totul incorporat.
Cu aluatul rezultat am umplut patru forme cute de mini kugelhupf (pe care le-am dat cu putin unt si cacao), dar pentru cei mai putin obsedati de a colectiona forme de copt, incape perfect intr-o tava de chec. Deasupra puteti presara niste fulgi de migdale.
Se pune la copt 40 de min la 160 de grade. In forme mai mici, ca ale mele, a fost gata in 30 de min - oricum, regula de aur ramane scobitoarea care trebuie sa iasa curata daca prajitura e coapta.
Dupa ce s-au racit, am facut o glazura de ciocolata alba (50g cico alba taiata marunt peste care am turnat 25 ml smantana dulce, incalzita aproape de punctul de fierbere). Si le-am lasat peste noapte neatinse sa am un motiv bun sa ma trezesc dimineata la cafea.

Written by Anca at 14:18

comments powered by Disqus

Calendar comenzi


latest posts

Mai multe

latest comments

Archive