Cookie Blog Icon RSS

London beauties

miercuri, 1 iunie 2011

Saptamana trecuta am petrecut-o in Cakeland facand cake wonders :). Adica mai pe romaneste am fost la un curs de decorat torturi in Londra. Daca inainte sa plec m-am gandit ca ma duc intr-o scurta vacanta dupa o perioada obositoare la birou, nu m-am gandit bine.

N-as putea sa va spun foarte multe despre Londra (decat ca e un oras minunat si plin de viata si agitatie si culoare pe care merita sa-l vizitati) pentru ca n-am facut multi purici prin oras ci mai multi in bucataria de la Cakes4Fun, unde se intampla cele mai minunate torturi pe care le-am vazut cu ochii mei (nu vb de ce se vede la TV). N-am reusit sa ajung pe mai nicaieri pe unde imi propusesem (cum ziceam, eu cedeam ca plec in vacanta :S) dar am ajuns la Foyles (asta pentru ca am o prietena care se duce cu religiozitate la Foyles de cate ori da prin Londra si acum inteleg de ce) - cea mai cuprinzatoare librarie din cate am vazut, cu o jumate de etaj dedicata exclusiv pt food - paradisul cartilor, ce sa mai! Asta e si motivul pentru care in singura zi de turist n-am reusit sa ajung decat in London Eye si la British Museum, k am pierdut notiunea timpului in librarie.


Cursul a durat de luni pana vineri de la 9.30 la 4.30 cu o pauza scurta de masa. Patru zile au fost dedicate tehnicilor de decorare a torturilor si in a cincea zi, pe care am ratat-o pentru ca m-am simtit rau (probabil din pricina unei supradoze de tort) urma sa decoram cupcakes.

Dupa curs, care era destul de solicitant, in general imi petreceam timpul taraind spre casa cutii cu torturi din ce in ce mai grele. Le multumesc pe aceasta cale gazdelor mele (Turchian, Radu si Andy) care probabil nu mai vor sa vada tort ceva vreme de acum incolo.

Ce m-a impresionat cel mai tare (pe langa faptul ca am reusit sa fac un tort mai frumos decat cel pe care l-am avut la nunta mea de la o vestita cofetarie din Bucuresti) a fost industria care s-a dezvoltat in UK (si probabil in State) in jurul acestui mestesug. Si ce e cel mai fermecator e ca e o industrie care a plecat de la afaceri de familie. Pe langa multiplele skills-uri cu care am plecat, am prins foarte mult curaj, dupa curs aveam sentimentul ca pot sa fac orice, just give me some sugarpaste :). Un sentiment putin inselator pentru ca in Romania abia daca ai de unde sa iei ustensilele necesare (nu mai spun de materia prima) iar gusturile noastre difera (in bine de data asta) de cele ale englezilor, care cand spun cake se refera in general la mult blat cu niste unt si gem sa tina straturile lipite, ceea ce face treaba decoratorilor de acolo mult mai usoara.

N-am foto decat cu ce am venit acasa la finalul fiecarei zi de munca, pentru ca la curs nu era voie, sa nu ne distraga atentia si sincer e o idee f buna. So here they are:

Ziua 1: Tort cu fantana arteziana din flori sclipicioase :)

 

Ziua 2: Sticla de sampanie (da totul e comestibil! inclusiv eticheta)

 


Ziua 3: Cale, trandafiri si orhidee

Ziua 4: the Wedding Cake


Written by Anca at 00:20

comments powered by Disqus

Calendar comenzi


latest posts

Mai multe

latest comments

Archive