Cookie Blog Icon RSS

Carrot (cup)Cake

miercuri, 10 august 2011


De multa vreme imi doream sa fac prajitura cu morcovi. De fapt, cam din martie de cand am primit cadou de la colegi  Indulge de Claire Clark - o minunata doamna a patiseriei cu multe stele Michelin - am vrut sa fac reteta de pe coperta. Acum nu era musai sa o fac intr-o zi calduroasa de vara cand puteam, sa zicem, sa fac una din cele 150 de retete de inghetata din cartea pe care am adus-o din Italia, dar ieri seara cand am plecat de la birou planul era stabilit. Intai am dat o tura prin supermarket sa ma aprovizionez cu ce stiam ca imi lipseste, ca in ultima perioada, n-am prea dat pe acasa. N-am nimerit toate ingredientele pentru ca stiam doar aproximativ ce se pune in carrot cake asa ca am mai improvizat iar ce urmeaza e o adaptare a retetei din Indulge.

De asemenea, pozele din timpul procesului au fost private de lumina dar cum nu exista nimic dificil in reteta, ma veti ierta ca am doar cu produsul final si, daca primesc cereri, promit sa mai fac o tura de morcovi din martipan si sa pun poze cu fiecare pas.

Totul incepe cu, nu-i asa, incalzit cuptorul la 180 de grade si pus hartii in tava de briose. Apoi, ne ocupam de ingredientul principal: vreo 5 morcovi potriviti curatati si apoi cantariti sa vedeti daca aveti 250 de grame, se dau pe razatoarea mica si se pun deoparte.


Intr-un bol se amesteca: 125g de faina, un plic de praf de copt, o lingurita si jumatate de scortisoara, o lingurita de nucsoara, 60g nuci macinate. Intr-un alt bol se bat cu mixerul, vreo 5 - 7 minute: 90 ml ulei de floarea soarelui, 2 oua mari, 125g zahar brun. Apoi se adauga amestecul cu faina si, la final, morcovii rasi. Se imparte compozitia intre cele 12 forme (creste destul de mult, deci nu umpleti formele).

Se coc 35 de minute, dar testati mai bine cu cinstita scobitoare, ca va spune ea cand iese curata fara urme de aluat.


La glazura mi-am luat libertati mari si am amestecat 200g crema de branza (ca cea pentru cheesecake), 70g unt, ambele la temperatura camerei. Dupa ce am omogenizat cele doua ingrediente am pus 200g zahar pudra si am mai mixat o tura.

Cireasa de pe tort - in cazul de fata, morcovii din martipan sunt tot dupa indicatiile lui Claire (care ai impresia ca se uita peste umarul tau, atat de detaliat si frumos vorbeste in carte). Sunt din martipan adevarat (din migdale, a nu se confunda cu pasta de zahar care e folosita la decorarea torturilor) colorat cu putin colorant galben si putin rosu. Pur si simplu se modeleaza baby carrots si cu o lama de cutit se fac urmele orizontale caracteristice morcovilor. Apoi din si mai putin martipan colorat verde se face un fel de snur subtire iar bucati de aprox 1 cm din el se pun pe partea plata, unde ar veni frunzele si se apasa la mijloc cu o scobitoare.


Written by Anca at 00:02

Tags :

comments powered by Disqus

Calendar comenzi


latest posts

Mai multe

latest comments

Archive