Cookie Blog Icon RSS

Morcovi din martipan

vineri, 19 august 2011

Dupa cateva zile in care am tot incercat sa ajung acasa pe zi, ca sa fac niste poze decente cu morcovii, si mereu eram surprinsa ca dupa 8 nu prea mai e lumina pentru asa ceva, in fine, ieri am apucat. Si va prezint, mandra, recolta mea. In cativa pasi simpli, aveti cei mai simpatici morcovi care sigur le-ar placea si copiilor mofturosi (macar sa se joace de-a modelatul, daca nu sa-i si manance).

1. Pregatiti ustensilele: putin martipan (eu aveam aici 15 grame din care au iesit 3 morcovi; Martipan se gaseste in Bucuresti la Mega Image, in batoane, ambalat in folie transparenta), colorant alimentar galben, rosu si verde, 3 scobitori, o manusa - nu vreti colorant pe degete, mai ales din cel galben :).


2. Se coloreaza martipanul: pentru portocaliu cate un varf de scobitoare din colorantul galben respectiv rosu si se framanta cu mana inmanusata pana capata o culoare uniforma. Apoi luam o bucatica de martipan cat o boaba de mazare si il coloram cu foarte putin colorant verde (sau galben _ albastru daca asta aveti la indemana).


3. Se modeleaza morcovii si cu o lama de cutit se fac striatiile caracteristice.

 


4. O biluta minuscula de marptipan verde se ruleaza pana ajunge un fel de snur subtire5. Se taie 1 cm din snurul verde, se ataseaza in partea plata a morcovului si se apasa cu o scobitoare la mijloc.

 


Et voila! Decoratiunile perfecte pentru prajitura cu morcov.


Written by Anca at 08:15

comments powered by Disqus

Calendar comenzi


latest posts

Mai multe

latest comments

Archive