
Pe la inceputul saptamanii mele de torturi am pus putin
ustensilele jos si am petrecut o seara minunata la restaurantul
Roberto's on la Strada de la Athenee Palace Hilton, care arata
foarte bine dupa niste renovari recente. Ne-am adunat in jurul
mesei moi, Chez Mazilique,
Easy Peasy, Le Blog Piquant si Wine and Knives, la
invitatia Hilton si Good Food
(daca n-ati trecut inca pragul noului lor site, nu mai pierdeti
vremea - e paradisul retetelor de orice fel).
Cum organizarea nu a fost punctul meu forte in saptamana cu
pricina, am plecat caine surd la vanatoare sau blogger culinar fara
aparat foto. Asa ca, dati fuga pe la
Mazi,
Easy Peasy,
Le Blog Piquant si
Wine and Knives pentru poze cu bunataturile care ni s-au
plimbat pe sub nas. Eu una am apucat, cat era zi, sa fac o poza cu
telefonul la frumoasele pahare rosii din care am sorbit toata
seara. La aperitiv, Chef-ul restaurantului s-a implicat personal si
a sunat cam asa: Burrata Pugliese, Black mussels, Prosciutto
Melone, Calamari steak si King Prawns Grilled, cele doua din urma
fiind pomenite toata seara, impreuna cu sosul cu usturoi care le-a
insotit. Dupa care fiecare a comandat ce l-a taiat stomacul iar eu
am ales Passatelli from Montefeltro with mussels, clams and prawns,
un fel de paste din pesmet cu o textura interesanta.
Pentru mine de multe ori mancarea e un fel de "hai sa treaca
timpul sa ajungem la desert" :)), asa ca, la partea asta am suferit
crunt ca nu mi-am luat aparatul ca sa pot impartasi punctul
culminant al actiunii (pentru mine) si anume desertul. I-auziti
aici poezie: Tiramisu' clasico di Treviso, Frutti di bosco marinati
alla Moscato con gelato artigianale allo zabajone, Pesche
sciroppate nel Vin Santo con gelato al Fior di Latte, Tortino di
gianduja e ciocolato tiepido con salsa all'arancio si Gelati
artigianali. Eu m-am delectat cu piersicile in vin cu inghetata -
un desert fin si aromat si mai usurel dar toata lumea l-a invidiat
pe Madalin (Wine and Knives) pentru alegerea inspirata de fructe de
padure cu vin si inghetata.
A fost o seara pentru care a meritat sa ma trezesc a doua zi la 6
ca sa-mi continui muncile pentru ca am cunoscut niste oamenii
minunati si tot timpul petrecut pe terasa m-am simtit invaluita de
rasfatul specific unui loc cu multe stele de care nu ai parte chiar
in orice zi.