Cookie Blog Icon RSS

Evadare din bucatarie

vineri, 2 septembrie 2011


Pe la inceputul saptamanii mele de torturi am pus putin ustensilele jos si am petrecut o seara minunata la restaurantul Roberto's on la Strada de la Athenee Palace Hilton, care arata foarte bine dupa niste renovari recente. Ne-am adunat in jurul mesei moi, Chez Mazilique, Easy Peasy, Le Blog Piquant si Wine and Knives, la invitatia Hilton si Good Food (daca n-ati trecut inca pragul noului lor site, nu mai pierdeti vremea - e paradisul retetelor de orice fel).

Cum organizarea nu a fost punctul meu forte in saptamana cu pricina, am plecat caine surd la vanatoare sau blogger culinar fara aparat foto. Asa ca, dati fuga pe la Mazi, Easy Peasy, Le Blog Piquant si Wine and Knives pentru poze cu bunataturile care ni s-au plimbat pe sub nas. Eu una am apucat, cat era zi, sa fac o poza cu telefonul la frumoasele pahare rosii din care am sorbit toata seara. La aperitiv, Chef-ul restaurantului s-a implicat personal si a sunat cam asa: Burrata Pugliese, Black mussels, Prosciutto Melone, Calamari steak si King Prawns Grilled, cele doua din urma fiind pomenite toata seara, impreuna cu sosul cu usturoi care le-a insotit. Dupa care fiecare a comandat ce l-a taiat stomacul iar eu am ales Passatelli from Montefeltro with mussels, clams and prawns, un fel de paste din pesmet cu o textura interesanta.

Pentru mine de multe ori mancarea e un fel de "hai sa treaca timpul sa ajungem la desert" :)), asa ca, la partea asta am suferit crunt ca nu mi-am luat aparatul ca sa pot impartasi punctul culminant al actiunii (pentru mine) si anume desertul. I-auziti aici poezie: Tiramisu' clasico di Treviso, Frutti di bosco marinati alla Moscato con gelato artigianale allo zabajone, Pesche sciroppate nel Vin Santo con gelato al Fior di Latte, Tortino di gianduja  e ciocolato tiepido con salsa all'arancio si Gelati artigianali. Eu m-am delectat cu piersicile in vin cu inghetata - un desert fin si aromat si mai usurel dar toata lumea l-a invidiat pe Madalin (Wine and Knives) pentru alegerea inspirata de fructe de padure cu vin si inghetata.

A fost o seara pentru care a meritat sa ma trezesc a doua zi la 6 ca sa-mi continui muncile pentru ca am cunoscut niste oamenii minunati si tot timpul petrecut pe terasa m-am simtit invaluita de rasfatul specific unui loc cu multe stele de care nu ai parte chiar in orice zi.


Written by Anca at 23:34

comments powered by Disqus

Calendar comenzi


latest posts

Mai multe

latest comments

Archive