
Saptamana asta sunt plecata in delegatie, asa ca am pregatit un
mic pachetel de drum cu dublu scop - sa fiu premianta clasei pe
care o iubesc toti colegii ca le face briose pentru drum si sa
consum niste perisabile care nu ar fi rezistat in
frigider pana la capatul saptamnii, cand ma intorc de pe
drumuri.
Si deci am pus cap la cap niste muffins si cremoase si rugoase, si
dulci si acrisoare, numai bune de mic dejun sau de snack-uit pe
masina.

Dupa ce m-am decis ca vreau doua straturi din care unul de branza
am hotarat si la cat sa fixez temperatura cuptorului - 175
de garde.
Mai intai am facut un fel de "baza", batand 60g unt
moale cu 70g zahar pana cand devine pufos
si isi mareste volumul, la care am adaugat 2 oua
intregi, semintele de la jumatate de pastaie de
vanilie si am mixat sa fie totul omogen. Intr-un alt
castron am amestecat 60g migdale macinate,
50g faina, o lingurita praf de
copt si am desertat totul peste amestecul cu unt. Am
amestecat frumos cu o spatula si apoi am impartit compozitia intre
cele 12 forme de briosa, captusite in prealabil cu hartie de
copt.

Pentru stratul cremos de branza am amestecat o cutie de
250g de ricotta cu 5 linguri de zahar,
un ou intreg si un galbenus. Cand era totul omogen
am adaugat 150g zmeura si 150g
mure proaspete si am mai amestecat foarte putin ca sa evit
sa zdrobesc fructele si sa se coloreze crema (ar fi devenit un fel
de gri neapetisant). Am pus cate o lingura generoasa din amestecul
de branza si fructe peste baza cu migdale si le-am bagat la cuptor,
de unde au iesit 35 de minute mai tarziu, rumene
si parfumate.