-la-loft/IMG_1375.JPG)
Sunt rusinos de in urma cu povesti despre doua iesiri foarte
simpatice cu grupul meu favorit de foodies.
Incep, in ordine cronologica, cu cina de la Loft, unul din
cele mai posh (iertati englezismul, dar asta e cuvantul ce
caracterizeaza cel mai bine restaurantul) locuri din Bucuresti si
care, probabil, ar fi ramas un mister pentru mine fara invitatia
via Crazy Mother Cooker, care i-a adunat de-a lungul
mesei pe pe Madalin (Wine and Knives), Smaranda (Zana
Eficientei) Mazi (Chez Mazilique), Cookie (Easy Peasy), Elena
(Le Blog
Piquant) si subsemnata sa incercam meniul propus de Chef Samuel
Le Torriellec.
Restaurantul cu iz de club/lounge se afla intr-una din cele mai
frumoase cladiri de birouri din capitala - Metropolis Center care,
in peisajul bucurestean, zici ca e din cu totul alt film,
cu fatada ei din caramida, impecabil renovata. Odata intrat in
Loft ramani tot in lumea filmelor, primul lucru de care am dat cu
ochii fiind proiectiile de pe peretele opus barului, cu scene
de cuplu, din pelicule foarte cunoscute.
-la-loft/IMG_1335.JPG)
Cand vine meniul esti deja pregatit sa alegi dintr-o lista de
feluri de mancare de inspiratie cinematografica - toate felurile
sunt mai intai botezate dupa un film si mai apoi vine si explicatia
ingredientelor. Legaturile dintre filme si mancare sunt lasate,
insa, la imaginatia fiecaruia si nu sunt intotdeauna foarte
evidente, spre exemplu desertul meu se numea Amelie, dar nu era,
cum s-ar astepta oricine a vazut filmul (in mod repetat :P), un
creme brulee.
Bucatele sunt intr-adevar alese iar fotografiile mele nu le fac
prea multe complimente, pentru ca lumina era putina si
mov/roz/albastra - foarte buna la atmosfera, nu asa buna la poze.
Dar asta e un mic inconvenient peste care am trecut repede avand in
vedere ce ni s-a asternut pe masa.
-la-loft/IMG_1362.JPG)
Eu am ales crevetii pe pat de dulceata de rosii cherry dar mi-a
ramas in minte aperitivul lui Mazi, o terina de fois gras cu fructe
confiate.
Am continuat cu o pulpa de rata si am furat dintr-un delicios
piure de cartofi cu trufe pe care si-l comandase Cookie.
Iar la desert, am luat un Amelie, un mousse decadent de ciocolata,
cu pe un blat foarte subtire si crocant si care se lafaia intr-o
mare de creme anglaise. Un desert foarte fin dar prea bogat dupa o
cina atat de copioasa. Am furat (din nou) si din creme brulee-ul
lui Cookie, care ar fi fost o alegere mai inteleapta pentru ca era
mai usurel.
Loft e un restaurant scump (evident depinde la ce te
raportezi) dar primesti exact ce te astepti de la un astfel de
local: servire atenta, ingrediente de calitate si mancaruri
sofisticate. Cred ca ziua arata minunat cu lumina naturala izvorand
prin geamurile imense si probabil e un loc bun de impresionat
partenerii de afaceri la un business lunch sau cina.