Cookie Blog Icon RSS

Fursecuri cu nuci si cuisoare

marți, 1 noiembrie 2011

Acum doua saptamani, in aceeasi zi in care m-am intors de la Londra, am ajuns la tara, un loc care mi se pare din ce in ce mai pitoresc. Am prins o zi  de toamna senina si incredibil de colorata, in care am cules tot ce am mai putut din gradina iar acum mai urmeaza sa si pun in practica tot felul de idei cu productia.

 

Am zburdat eu ce-am zburdat prin gradina sa umplu cosul dar pe seara s-a lasat un frig de a trebuit sa facem foc in soba. Asa ca pana s-a incalzit prin casa eu am facut atmosfera in bucatarie cu niste fursecuri super parfumate pe care le-am dat gata la un pahar de vin fiert. Reteta am adaptat-o din Good Food, editia UK, pe care am cules-o de la Londra si sunt simplu de facut nu e nevoie de pregatiri in prealabil.


Cuptorul se incinge la 200 de grade. 250 de grame de unt moale se amesteca cu 85 de grame de zahar pudra. Eu am folosit zahar pudra brun pentru ca am gasit o rasnita prin casa si am inceput sa rasnesc tot ce-am prins. Zahar pudra brun gata facut am vazut la Mega Image, unde au vreo 4-5 feluri de zahar Billington's.  Peste unt si zahar se mai adauga 100 g nuci macinate si o lingurita de cuisoare macinate, o jumatate de lingurita de nucsoara si 350 g de faina.

Se omogenizeaza totul si se formeaza bilute de marimea unei nuci, pe care le apasati in tava cu o furculita. Nu isi modifica forma la copt, mai cresc foarte putin dar cel mai important e ca nu se latesc, asa ca nu e nevoie de o spatiere prea mare in tava, cam 1,5 cm intre fursecuri e ok. Se tin 12-15 minute la copt, si nu asteptati sa se rumeneasca cine stie ce, pentru ca vor fi prea uscate cand se racesc.

 

Cand sunt inca fierbinti scuturati peste ele zahar pudra amestecat cu cuisoare macinate. Aici e dupa gust, eu nu ma dau in vant cine stie ce dupa zahar pudra dar la fursecurile astea am pus din belsug pentru ca cereau.


Written by Anca at 00:44

comments powered by Disqus

Calendar comenzi


latest posts

Mai multe

latest comments

Archive