Cookie Blog Icon RSS

Biscuiti cu ciocolata si caju

miercuri, 4 aprilie 2012

 

Asta iarna, in valtoarea alba care a cuprins Bucurestiul si care parea ca nu mai pleaca (iar acum zici ca nici n-a fost) pe mine m-a apucat pofta de fursecuri asa ca m-am pus pe copt. Voi n-ati vazut rezultatele ca eram intr-un fel de sabatic cu blogul dar si pentru ca cel mai des am facut minunatiile de chocolate chip cookies ale lui David Lebovitz, pe care daca nu le-ati incercat deja, uite aici aveti reteta.

Dar printre altele, am incercat si ceva nou, tot o retata de-a lui David din the Great Book of Chocolate (care e intr-adevar great, nu prin dimensiune ci prin minunatele retete si povesti despre ciocolata). Si anume am facut niste biscuiti cu ciocolata si caju. Cel mai mult si mai mult la reteta asta imi place felul in care granulele de cafea subliniaza gustul de cacao si le da  biscuitilor o aroma intensa, asa cum te-ai si astepta de la ceva atat de inchis la culoare.

Asadar, scotociti prin frigider, sertare si dulapuri dupa urmatoarele ingrediente:
230 g de unt, moale
200 g  zahar
180 g zahar brun
2 oua
1 lingurita esenta de vanilie
2 lingurite cafea instant
200 g faina
60 g cacao
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita cristale de sare de mare
100 g caju prajit si maruntit putin
100 g ciocolata neagra, maruntita

Incingeti cuptorul la 160 de grade si pregatiti o tava (sau trei daca aveti mai multe) cu hartie de copt. Puneti untul intr-un bol impreuna cu cele doua feluri de zahar si bateti cu mixerul pana se deschide la culoare si arata pufos. Se adauga ouale, vanilia si cafeaua instant si se amesteca din nou pana se omogenizeaza. Intr-un alt bol amestecati bine faina, pudra de cacao, bicarbonatul si sarea apoi rasturnatile peste untul cu zahar si amestecati. La final se adauga alunele caju si bucatile de ciocolata.

Modelati aluatul in bile de aprox 4 cm diametru, folosindu-va fie de maini (dar fiti pregatiti sa va manjiti bine) fie de doua linguri. Eu am optat pentru a doua varianta, chiar daca au avut forme si suprafata putin mai neregulata. Fiti generosi cu spatiul dintre fursecuri - David zice 5 cm - pentru mine distanta asta a fost prea generoasa, pentru ca nu s-au latit atat de tare la copt, asa ca la a doua tura am pus mai multe bile pe o tava si am lasat spatiu undeva la 3 cm intre ele.


Se tin la cuptor 20 - 25 de minte si spre deosebire de chocolate chip cookies, mi-au placut mai mult complet reci. Sunt mai pufosi ca si consistenta, adica nu au textura carameloasa si nici decadenta celor cu ciocolata si alune, dar merg excelent langa un (chai) latte.


Written by Anca at 23:22

comments powered by Disqus

Calendar comenzi


latest posts

Mai multe

latest comments

Archive