Blog / Prajitura cu nuca si inghetata

Prajitura cu nuca si inghetata

Reteta de azi e de inspiratie greceasca. Nu puteam sa nu strecor o prajitura aromata asa cum numai grecii stiu sa faca, mai ales ca foarte multe dintre ele se impaca de minune cu inghetata. Asa ca am ales o variant de karidopita, prajitura greceasca cu nuci dar pe care nu am mai insiropat-o asa cum cere reteta ci am servit-o calda, impreuna cu multa inghetata. Eu am facut o prajitura mica, pentru aprox 4 portii, pe care am copt-o intr-o forma dreptunghiulara de chec. Daca aveti mai multi meseni sau ati vrea sa va ramana, dublati sau triplati cantitatile si coaceti intr- o tava mai mare.

inghetata cu nuca

Ingrediente pentru prajitura:

– 125 g faina

– ½ lingurita nucsoara macinata

– 1 lingurita scortisoara macinata

– ½ lingurita praf de copt

– 75 g unt moale

– 100 g zahar

– 2 oua intregi

– 50 ml lapte

– 60 gr nuca taiat grosier (nu macinata)

– 2 linguri coniac

Pentru servit:

– Nuca prajita si taiata

– Inghetata Carte d’Or Lemon Pie

Procedeu:

  1. Amestecati faina, scortisoara, nucsoara praful de copt.
  2. In alt bol, frecati untul cu zaharul (sau puneti mixerul la treaba) pana amestecul se deschide la culoare, adaugati cele doua oua, in doua reprize si continuati sa bateti pana aveti un amestec omogen.
  3. Rasturnati amestecul cu faina peste untul cu zahar si oua si cand incepe sa se lege, turnati laptele.
  4. La final adaugati nucile si coniacul
  5. Coaceti prajitura timp de 30 – 40 de min la 180 de grade. Testati daca este coapta cu o scobitoare – ar trebui sa iasa curata.

Pentru ca nu am insiropat-o, am rupt bucati aburinde de prajitura, am presarat cateva nuci prajite si i-am pus varf cu multa inghetata de lamaie, care a inceput sa se topeasca si sa creeze un sos delicios pentru prajitura.

[Reteta sponsorizata]