Blog / Mojito la halba

Mojito la halba

Mojito la halba 1

La halba pentru ca 1. majoritatea paharelor mele sunt din sticla colorata si 2. nu e asta masura cu care se bea Mojito?!

Ieri am facut inca o tura de prajitura cu lime si fructe de padure (de fapt doar cu zmeura din motive de alergie la capsuni in familie) si pentru ca aveam lime si menta la indemana, am zis sa imi incerc norocul cu un Mojito.

Cocktailurile nu sunt tocmai pasiunea mea, de fapt, singurul cocktail pe care l-am facut vreodata este varianta lui Jamie de Margarita pe care l-am vazut “asambland-o”, in cateva minute, intr-unul din episoadele din seria The Naked Chef. De obicei, ma rezum la gin _ tonic, rom _ cola, the easy & simple si ii las pe profesionisti sa isi bata capul cu amestecurile de mai mult de trei bauturi.

Dar Mojito a devenit de curand un favorit si nu e nici foarte complicat de facut. Probabil cel mai greu, e de gasit menta proaspata, pe care, intre timp, eu o vad mereu la Real si in alte supermarketuri.

Mojito la halba 2

Reteta am luat-o de aici, doar ca n-am stat sa numar frunzele de menta si am pus un pic de zahar brun de la mine, pentru ca I have a sweet tooth chiar si cand vine vorba de cocktailuri.

Aveam de umplut o halba asa ca am dublat si cantitatile fata de reteta originala (mai putin sucul de lime). Am luat un manunchi generos de menta, peste care am stors lime-ul si am pus 2 lingurite de zahar pudra si una de zahar brun. Am pisat totul, direct in halba cu pistilul de la mojar, fara sa insit, mai mult prin frecare, ca nu vrea nimeni cioburi in cocktail. Apoi am adaugat 120 ml de rom alb si 120 ml de apa minerala si vreo 2 cuburi mari de gheata, zdrobite.

Mojito la halba 3

E drept ca si prajitura si bautura sunt mai varatice asa ca am dat ignore la vremea de afara. Cel putin pana maine dimineata, cand iar dezapezim masina.

Cheers!