Blog / Shortbread (my way)

Shortbread (my way)

Shortbread (my way) 1

Recunosc, n-am mai mancat niciodata shortbread, asa ca n-as putea spune daca biscuitii mei se incadreaza (desi as putea sa le testez luni pe un real Brit, la birou :D). Dar cum mi-a placut ce a iesit, am zis sa impartasesc si cu altii.

Reteta e adaptata de pe bbc good food UK, prima mea dragoste in ceea ce priveste site-urile culinare.

Si am zis asa:
300 g de unt la temperatura camerei
150 g de zahar
300 g faina
150 g gris foarte fin (reteta originala cerea faina de orez, daca gasiti sa-mi spuneti si mie unde 🙂 )

Untul + zaharul se invart putin cu mixerul, pana incepe untul sa isi dea aere si sa arate pufos. Se adauga faina si grisul si se mai amesteca pana se aduna aluatul. La momentul asta am adaugat si o mana de nuci prajite, care mi-au ramas de la un brownie.

Shortbread (my way) 2

Am pus o foaie de hartie de copt in tava (de 20×30 cm) si am intins aluatul cu mana. A ramas cam de 1,5 cm in grosime. Am pus folie alimentara deasupra si am mai nivelat putin, apoi l-am lasat sa se odihneasca o ora in frigider (timpul regulamentar este de la 30 de min in sus).

Shortbread (my way) 3

Cuptorul l-am incins la 170 de grade, unde am lasat aluatul sa se coaca 35 de minute (daca aveti un cuptor mai rapid, as fi atent(a) la ele de pe la minutul 20). Dupa ce s-au racit, am taiat biscuiti dreptunghiulari, iar apoi m-am distrat cu niste ciocolata neagra.

Shortbread (my way) 4

 

Shortbread (my way) 5