Din cauza ca m-am obisnuit sa traiesc intr-un borcan (adica la birou) si pentru ca sambata si duminica dorm prea tarziu ajung foarte rar prin piata. Drept urmare, cand ajung cumpar prea mult. Ultima data s-a lasat cu multe kilograme de capsuni, cu care a trebuit sa fac si ceva dulce ca nu mai faceam fata.
Asa ca am insfacat niste piscoturi (o jumatate de pachet), mascarpone (250 g), smantana dulce (250 ml) si am facut ceva care aduce a tiramisu, numai ca lipsesc cafeaua si ouale. De fapt tocmai pentru ca lipsesc ouale (care in tiramisu de la mama lui se pun crude in compozitie) e un desert mai potrivit pentu vara, cand lucrurile au tendinta sa se strice mai repede.
Piscoturile le-am rupt si le-am pus pe fundul vasului, apoi am luat un lichior de fragi din dotare si am stropit piscoturile cu el. Apoi am pus un strat generos de capsuni taiate sferturi prin care am strecurat niste zmeura. Pentru crema am amestecat mascarponele cu smantana dulce si 4 linguri de zahar (cam 60 de g). Nu e neaparata nevoie de mixer, se amesteca cu un tel, pana se omogenizeaza. Cu cat amestecati mai mult cu atat se ingroasa mai tare asa ca ar fi bine sa va opriti cand arata ca o smantana groasa. Se pune jumatate din crema peste capsuni si apoi o luati de la capat pentru inca un strat din toate si punem varf cu o mana doua de capsuni.
Se lasa la frigider vreo 2-3 ore, ca sa se inmoaie piscoturile.
A doua zi am recidivat cu inca o portie, (ambalarea se poate sa fi fost inspirata de Mazi’s Cluj adventures) care era destinata sa faca niste oameni fericiti la Paul la munca, numai ca a fost haiducita. Sorry guys :)!