Saptamana asta sunt plecata in delegatie, asa ca am pregatit un mic pachetel de drum cu dublu scop – sa fiu premianta clasei pe care o iubesc toti colegii ca le face briose pentru drum si sa consum niste perisabile care nu ar fi rezistat in frigider pana la capatul saptamnii, cand ma intorc de pe drumuri.
Si deci am pus cap la cap niste muffins si cremoase si rugoase, si dulci si acrisoare, numai bune de mic dejun sau de snack-uit pe masina.
Dupa ce m-am decis ca vreau doua straturi din care unul de branza am hotarat si la cat sa fixez temperatura cuptorului – 175 de garde.
Mai intai am facut un fel de “baza”, batand 60g unt moale cu 70g zahar pana cand devine pufos si isi mareste volumul, la care am adaugat 2 oua intregi, semintele de la jumatate de pastaie de vanilie si am mixat sa fie totul omogen. Intr-un alt castron am amestecat 60g migdale macinate, 50g faina, o lingurita praf de copt si am desertat totul peste amestecul cu unt. Am amestecat frumos cu o spatula si apoi am impartit compozitia intre cele 12 forme de briosa, captusite in prealabil cu hartie de copt.