Blog / Tarta banoffe cu inghetata

Tarta banoffe cu inghetata

Inghetata e probabil dulcele meu favorit. Mananc inghetata in orice sezon, sunt foarte trista ca unele gelaterii din Bucuresti se inchid iarna, cand merg in Italia trebuie sa manac gelato in fiecare zi, cand am fost insarcinata si imi era greata de dulciuri singura mea consolare a fost sorbetto-ul de lamaie.

Da, iubesc inghetata. Asa ca atunci cand cei de la Carte d’Or mi-au propus sa lucram impreuna la cateva retete n-am stat pe ganduri prea mult. Urmeaza o serie de 6 idei de desert pe care le puteti pregati intr-o clipita si fara prea multa bataie de cap pentru ca zilele lungi de vara merita savurate fara sa petreci ore in bucatarie.

banoffee

Prima reteta cu inghetata pe care v-o propun este o tarta Banoffee, varianta pe scurtatura cu inghetata. In mod normal, Banoffee este un soi de placinta/tarta din biscuiti, banana, frisca si caramel. Intamplarea face ca exista 2 sortimente de inghetata Carte d’Or perfecte pentru a transforma reteta traditionala intr-o tarta cu ingheteta pentru care aveti nevoie de:

– 200 g biscuit digestivi

– 100 de grame de unt topit

– O cutie Carte d’Or Banana & Chocolate

– O cutie Carte d’Or Salted Caramel

– O banana

– 100 g de dulce de leche

– 300 ml smantana pt frisca

Procedeu: Maruntiti biscuitii intr-un robot si amestecati cu untul topit in prealabil. Intindeti biscuitii in baza de tarta astfel incat sa acoperiti atat baza cat si peretii. Puneti forma de tarta astfel pregatita la frigider sau congelator, pana se intareste. Peste baza de biscuit adaugati un strat de inghetata de banana. Asezati banana taiata felii si acoperiti cu un strat de inghetata de caramel. Puneti tarta la congelator pentru cateva ore, pana se intareste inghetata.

Decorati tarta cu un strat generos de dulce de leche si frisca. Eu nu am simtit nevoia sa indulcesc frisca dar puteti adauga 2 linguri de zahar pudra cand o bateti, daca o preferati indulcita. Dupa ce este decorata, poate fi servita imediat sau isi poate astepta momentul de glorie tot la congelator.

[Reteta sponsorizata]